2014. június 2., hétfő

II. Sörpingpong Fesztivál

Óriási izgalmak, hatalmas győzelmek, és felhőtlen szórakozás. Ez volt a II. Sörpingpong Fesztivál...




II. Sörpingpong Fesztivál

Nemzeti Sörpingpong Liga 2013/2014-es szezonjának lezárásaként került megrendezésre a II. Sörpingpong Fesztivál május 16-17-én. Idén az Iskola nevű szórakozóhely szolgált helyszínéül a két napos sörpingpong őrületnek.

A szezon során több mint 200 csapat vett részt a Magyar Sörpingpong Egyesület által szervezett tornán. A ranglistáról 20 csapat kvalifikálta magát a szombati országos döntőbe, ők értek el legalább 1200 pontot. A további 12 kiadó helyért pénteken küzdöttek meg a csapatok a Selejtezőn.

 

A lemaradók korábbi ranglista pontjaik alapján kerültek kiemelésre, így egy előselejtező után, ami két győztes mérkőzésig zajlott kialakult a 32 csapatos Selejtező mezőny. Itt a már megszokott rendszerben először csoportmérkőzések következtek, majd később pedig a legjobb 16 között minden helyosztót lejátszottak a csapatok, így dőlt el, hogy melyik 12 csapatnak lesz lehetősége a bajnoki címért küzdeni. A győzelmet a Vöröspandák csapata szerezte meg, akik a Giants Nightmaret múlták felül a döntőben. A harmadik helyet a Kunszt csapata szerezte meg, így az alapszakasz listavezető Giants két csapattal is képviseltette magát a legjobb 32-ben. Rajtuk kívül még a LAszter, aGYAKAdémia, a R’N’R’ Queens, a Lupulus, a Black Label, a BeerLak, a Kutja, a Lógaszád és a Sad Monkey csapata csatlakozott a szombati mezőnyhöz.

Érdekesség volt, hogy a csoportmérkőzések után a Liga történetében először Dobóverseny zajlott több mint 50 nevezővel. Az első körben 6 poharat kellett minél kevesebb kísérletből kidobni. A pattintott itt is kettőt ért. A 20 legjobb eredményt elérő jutott tovább a második körbe, ahol 3 pohárra kellet „kiszállni”. Utána következhetett a harmadik kör, ahová a második körben a 10 legjobb eredményt elérő játékos jutott tovább. Itt egy pohárra kellett 10 lehetőségből minél többször betalálni. Az összesített pontszám alapján idén Vincze Martin (Thor) bizonyult a legjobbnak, aki egy EFOTT napijeggyel gazdagodott, de rengeteg remek egyéni teljesítményt láthattunk a verseny alatt és hatalmas izgalmakat a végjátékban, így legközelebb is biztosan találkozhatunk ezzel a versenyszámmal. A második helyen Németh Dávid (A Sördisznó Prófétái), míg a harmadik helyenGyarmati János (Rókamóka) végzett.

  


Mielőtt a Dobóverseny díjai kiosztásra kerültek volna, egy másik díjátadóra is sor került, a Sörpingpongblog jóvoltából. A Nemzeti Sörpingpong Liga második kiírásában a szezon MVP-je Takáts Imre (Giants), a szezon legjobb női játékosa Balika Eszter (Zuglóstyle) míg az NSL második kiírásánal legjobb újonc csapata az Úgyiskifújom (Perduk Balázs, Pocsai Dávid) lett!

  
A torna végeztével a bulié lett a főszerep és DJ Endy pörgette a lemezeket hajnalig, de a szabad asztalokon szinte végig ment a játék.

Az pénteki nap képeiért katt ide!
Szombaton Vigaszág Kupával kezdődött a program, ahova bárki nevezhetett, aki nem játszott a döntőben. A korai kezdés rányomta a bélyegét a nevezők számára, úgy látszik sokan még nem pihenték ki az előző megmérettetést. Ennek ellenére remek mérkőzéseket láthattunk itt is, végülCserepad húzta be a győzelmet a Rókamóka ellenében, a harmadik helyen pedig a GEQ csapata végzett.

Este pedig elkezdődött a verseny, amire mindenki várt, 32 csapat részvételével elindult a Nemzeti Sörpingpong Liga idei Döntője. 16 párharc folyt először 8 asztalon, mindegyik két győztes mérkőzésig. A feszültséget már az első perctől kezdve tapintani lehetett, hatalmas izgalmak voltak a legtöbb asztalon.  Ennek ellenére csak 5 esetben került sor harmadik mérkőzésre, a többi párharcban nagyjából a papírforma érvényesült. Az első meglepetés a következő körben jött, ahol a Giants két meccsen búcsúzott a nagyszerű napot produkáló Keresztelők ellen. A legjobb 8 csapat közé így a Keresztelők mellett, az Úgyiskifújom, a KPS, a B1, a Moneyball, a JackPot, a Kész Team és a D-Faktor jutott. A döntőben a KPS volt a kihívója az Iskolában rendre fantasztikus teljesítményt nyújtó Moneyball-t, a harmadik helyért pedig a D-Faktor és a Keresztelők játszhattak. A Moneyball aztán viszonylag gyorsan megmutatta, hogy kétszer nem buknak el NSL döntőt egymás után, így megváltották jegyüket a csúcsra, és Prágába.


A Nemzeti Sörpingpong Liga Országos Döntőjének ágrajza:



A végső sorrend pedig a következő lett: 1. Moneyball, 2. KPS, 3. D-Faktor


A mérkőzéseket végig nagy érdeklődés övezte, idén nem született nagy meglepetés, hiszen mindhárom csapat végig jól teljesített az alapszakasz során.


                    
Szeretnénk megköszönni mindenkinek az egész szezonon át tartó lelkesedést, és hogy veletek izgulhattuk végig ezt a két napot. Senki se szomorkodjon, nyáron is lesz rengeteg lehetőség sörpingpongot játszani, az új NSL szezon pedig ősszel startol. Sok-sok pihenést és feltöltődést kívánunk mindenkinek, további információk a következő programokról a honlapon és a Facebook oldalunkon!

Ne feledd, nálunk nem csak egy dobásod van...
M.S.E.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése