2014. március 4., kedd

NSL értékelő: Február!

Elindult az NSL második féléve! Mi az hogy elindult? Robbant! ! 4 verseny Budapesten egy Sopronban… Remek versenyek, tovább fokozódó érdeklődés, kiváló hangulat, revansok, kiszállások, kifújások, öröm, bánat… ez volt Február!

Az év végi és januári szünet után újult erővel vághattak neki a csapatok a küzdelmeknek. A hónap elején rögtön egy rekordlétszámú, 48 csapatos tornával kezdtünk. A helyszín a TF étterme, azaz a Semmelweis Open…  A ranglista teljes élmezőnye képviseltette magát és mindenki bizakodott egy jó kezdésben. A legjobban aztán a B1-nek sikerült, ők nyerték meg a tornát és ezzel valószínűleg egy nagy kő esett le a srácok szívéről, ugyanis rég nem állhattak már a dobogó tetején. Második helyen a hónap meglepetéscsapata, a remek formát mutató Sex For Money végzett, a dobogó harmadik fokára pedig, egy rendkívül nehéz sorsolás után is a feltörekvő ÚgyisKifújom csapata került!

(A Giants 5 tornagyőzelemnél tart, vezeti a ranglistát)

Pontosan egy héttel később egy új helyszínre látogatott a Liga! A 40 csapatos SharkNight Open Óbudán került megrendezésre. A remek hangulatú tornát pedig egy remek buli követte! Végül a D-Faktor örülhetett, akik a tornagyőzelmükkel visszakerültek a ranglista élére. A döntőben a vesztes fél, az egyébként remek teljesítményt nyújtó KPS lett a második, míg a Sex For Money folytatta remeklését és ezúttal a harmadik helyre ért oda.

Az r33 az első félévben is az egyik legközkedveltebb helyszín volt. A második félévben is hamar megtelt a 48 férőhely és egy nagyszerű tornát láthattunk. A döntőben egy régi klasszikus párharc újabb felvonásaként a Giants és a MoneyBall csapott össze. A találkozó érdekessége, hogy egyik csapat sem az „elsődleges” felállásában vonult az asztalhoz. A tornát aztán a végig remeklő Giants nyerte az MB előtt, harmadik helyre az Öcsi eddigi legnagyobb sikerét elérve a Vöröspandák csapata állhatott fel!

Az r33 után egy újabb ismerős helyszín a H13 következett! A tornán a rangadók már a csoportkörben elkezdődtek, a MoneyBall, a D-Faktor és az ÚgyisKifújom biztosította az izgalmakat a csoportküdelmek alatt. A döntőben aztán megismétlődött az első féléves H13 döntő, a ranglista első és második helyezettje csapott össze. A meccset, meglehetősen simán nyerte a D-Faktor, aki ezzel a győzelmével megőrizte a H13 bajnoka címet, míg a Giants (egy teljesen új felállásban) ismét a második helyre kényszerült. Harmadik helyen, sokak meglepetésére, ám mindenképpen megérdemelten a Cserepad csapata végzett.

Egy nappal a H13 után a soproni Gázfröccsbe látogatott a sorozat, idén már harmadszor. A 16 csapatos, családias tornát aztán a helyi, Pong és Ping csapata nyerte, akik jelenleg a legjobb olyan csapatnak számítanak, akik sosem vettek részt budapesti versenyen. A dobogó második fokára két ismerős arc állhatott, akik egy új csapatot alkotva indultak Sopronban. Ők Hátz Milán (D-Faktor) és Oláh Dávid (JackPot) azaz a D(ave)-Faktor. Harmadik helyen a 2generation csapata végzett.

A hónap legjei:




A hónap legjobb dobó produkciója: A H13 kupán az elődöntő szakaszban a Giants – Cserepad meccsen egy nem mindennapi dobást láthattunk. A Giants vezetett a találkozón és a 2-es, Tóth Ádám következett, aki egy váratlan húzással, plafonról pattintva szállt ki, két pohárra. A szabályok értelmében pattintott dobásra nincs revans, azaz a dobás rögtön győzelmet és döntőt ért!



A hónap legjobb védő produkciója: A H13 csoportkörében az ATD és a BeerLak összecsapásán Benedek Csaba (BeerLak) teljesítménye igazán figyelemreméltó. A mérkőzésről akár a hónap meccseként is beszélhetnénk, ugyanis Csabi 5(!) sikeres kifújása mellett egy 2 visszaszállós mérkőzést láthattunk. A dolog érdekessége, hogy még a nem mindennapi védőteljesítmény ellenére sem sikerült a győzelmet megszerezni a BeerLak csapatának.



A hónap mérkőzése: Rengeteg jó mérkőzést láthattunk a hónapban, nem könnyű kiemelni egyet! A B1 zseniális hajrája a címvédő Kész Team ellen a SharkNight egyenes kieséses szakaszában azonban mindenképpen szót érdemel. A Kész Team simán, 5-1-re vezetett a találkozón, mindenki azt gondolhatta, hogy a meccs és a továbbjutás is megvan. Érkezett is a kiszálló, amire aztán a B1-es srácok igazán beindultak! Sikeres revanssal, szépítettek, rendeztek 3-ra, majd 3 dobásból be is fejezték a meccset…

A hónap 3 legnagyobb pozitív meglepetése:
  1. Kérdés nélkül első a Sex For Money teljesítménye. A srácok két dobogós helyezéssel indították a februárt és ezzel rögtön a top10-be kerültek, sőt, jelenleg ők a legnagyobb esélyesek, hogy következőnek elérjék az 1200 pontos, döntőt jelentő határt.
  2. Az ÚgyisKifújom csapatának is sikerült a hónapban elérni a dobogóra, de minden versenyen gyűjtöttek komoly skalpokat! Többek közt a Giants, és a MoneyBall  is gratulálni volt kénytelen a srácoknak!
  3. A Vöröspandák és a Cserepad csapata is dobogóra állhatott a hónapban, ami azt jelzi, hogy egyre kiegyenlítettebb a mezőny. Remek teljesítményt nyújtottak, nagy kérdés, hogy hosszútávon is tudják-e tartani a formájukat.

A hónap 3 legnagyobb negatív meglepetése:
  1. Több csapat is jelentősen hátraesett a ranglistán, ennek legfőbb oka, hogy az utóbbi időben nem neveztek a versenyekre. A legszembetűnőbb talán az A-csapat visszaesése, ők jelenleg a 44.-ek, míg decemberben még a top 20-ba kerülésük sem volt elképzelhetetlen.
  2. A Blood and Kondi, egy korábbi top10-es csapat, akiket az utóbbi időben sajnos nem láttunk az asztal mögött, ők is jelentősen, a 23. helyig estek vissza.
  3. Meg kell emlékeznünk a Dicsőség és Kondiról, akik a srácok távolléte miatt nem tudnak jelenleg szerepelni. A döntőt jelentő 1200 pontjuk megvan, de sajnáljuk, hogy nem találkozhatunk velük hétről hétre.


Hogy áll a ranglista (top10) (Zárójelben a pontszám, és a Gála előtti helyezéshez viszonyított változás):

  1. Giants (2900) (+1)
  2. D-Faktor (2740) (-1)
  3. MoneyBall  (2235) (0)
  4. KPS (2220) (0)
  5. B1 (1975) (0)
  6. JackPot (1530) (+1)
  7. Dicsőség és Kondi (1200) (-1)
  8. Sex For Money (1000) (+15)
  9. Kész Team (995) (+3)
  10. Sikító Kecskék (910) (+1)
  11. Thor (910) (-2)


A hónap képei:
Meglesz a kifújás?
 A Vöröspandák öröme
 A JASZ is örül
 A Sandokán csapat bemutatkozott az NSL-ben
 Call Me Maybe?!
Tornagyőztes: D-Faktor!

Összességében látható, hogy továbbra is a top5 csapat uralja a ligát. A B1 mellet a Giants és a D-Faktor (2-szer) tudott Budapesten tornát nyerni, így továbbra is mondhatjuk, hogy az az extra, ami a tornagyőzelemhez kell, még hiányzik a feltörekvő csapatok játékából. A ranglistán a D-Faktor és a Giants „külön versenye” kezd kialakulni az elsőségért. A MoneyBall és a KPS egy kicsit leszakadt, de természetesen még hosszú a szezon! Biztosak vagyunk benne, hogy még sok meglepetés vár ránk!


A héten egy limitált, 32 csapatos versennyel folytatódik az NSL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése