2014. április 28., hétfő

Az utolsó esély…

Egyetlen forduló van hátra a Nemzeti Sörpingpong Liga 2013-2014-es szezonjából. Ennek a versenynek azonban sok csapat szempontjából nagyobb tétje van, mint eddig bármelyik tornának.




A ranglistán jelenleg 18 csapat áll több mint 1200 ponttal, ők már biztosan döntősök. A szerdai tornára a szervezők 48 csapatot várnak, ami azt jelenti, hogy a torna pontozása a következőképpen alakul majd:

Ranglistapontok:
csoport negyedik: 30 pont
csoport harmadik: 40 pont
csoport második: 60 pont
csoport első: 80 pont
kiesés a legjobb 12 közt: 130
ötödik-hatodik: 180
negyedik: 210
harmadik: 240
második: 300
első: 360

Ezek alapján vizsgáljuk meg a csapatok esélyeit:

 A D-Fator vagy a Giants nyeri az alapszakaszt?

D-Faktor – Giants harc az elsőségért!
A szezon első felében végig a ranglista élén állt a D-Faktor, majd több hónap próbálkozás után az előző héten sikerült újra átvenni a vezetést. Jelenleg 40 pont a különbség a két csapat közt, ami azt jelenti, hogy a Giants-nek mindenképpen egy körrel tovább kell jutnia, mint a riválisnak, de a verseny bizonyos szakaszaiban még ez sem biztos, hogy elég.  Két, 4000 ranglista pont fölött járó csapat külön csatájára van tehát kilátás szerdán!

 Az ÚgyisKifújom még harcolhat a jobb pozícióért! 

Sűrű a mezőny!
A harmadik helyen a MoneyBall áll, és ha nem történik semmi eget rengető, akkor ott is fog végezni az idei szezonban. Matematikailag még első, vagy akár negyedik is lehet az MB, ám ha a srácok csak egy „átlagos” napot fognak ki, akkor is kényelmesen masíroznak be a harmadik kiemelt pozíciójában! Negyedik, a legjobb formában lévő csapat, a B1! A srácok legjobb esetben a harmadik helyre jöhetnek fel, de ehhez a MoneyBall csúfos bukására van szükség. Hátrafelé nem kell nézniük, az 5. KPS több mint 800 pontra van a B1-től!
A KPS és a JackPot pozíciója biztosnak tűnik az ötödik-hatodik helyen. Az igazán érdekes dolgok innentől következnek, ugyanis a 7-8-9-10 helyen álló csapatok 265 ponton belül vannak egymáshoz képest, tehát gyakorlatilag bárhogy alakulhat köztük a sorrend. Jelenleg 7. a címvédő Kész Team, akiket alig több mint 100 pont hátránnyal követ az ÚgyisKifújom. A 9. Thor és a 10. Sex For Money közt mindössze 60 pont a különbség!

A Kondi visszatér!

A pillanatnyi forma értékes pontokat hozhat!
A top10 után még sűrűbbé válik a mezőny! A 11. Jasz 1545 pontjával az utolsó, akinek még van esélye a legjobb 10-be kerülni, bár ehhez az SFM kiábrándító szereplése lenne szükséges. 12. a Call Me Maybe, 100 ponttal mögöttük a tavasz legnagyobb meglepetés csapata az ATD. A 14-18 helyig hatalmas felfordulás várható! Hatalmas helyezkedésre lehet számítani, ugyanis a Sikító Kecskék, a Zuglóstyle, a Véntapacs, a Keresztelők és a Dicsőség és Kondi 70 ponton belül vannak egymáshoz képest! Itt tehát tényleg bármi megtörténhet.

 Harcban a döntőért! (Sörinasok, Whiskeysek, Blood and Honor)


Kik érhetnek még célba?
A 18 biztos döntős mellett, a jelenleg 1190 ponttal álló Az Füst és az 1180 pontos Sörhörpintők gyakorlatilag biztos döntősnek vehetők!

A Whiskeysek jelenleg 1120 ponttal állnak. A döntőbe jutáshoz egy csoport elsőségre, vagy egy legjobb 12-be jutásra van szükségük. A küldetés kivitelezhetőnek tűnik, bár egy kis szerencse sem jönne rosszul a sorsolásnál.

20 ponttal a Whiskeysek mögött, 1100 ponttal áll a Vöröspandák csapata. Nekik a legjobb 12-be jutás jelentené a döntőbe jutást is. Az elmúlt versenyeken sikerült hozni egy olyan szintet, ami most is elég lehet. Nagy különbség, hogy most már nincs hibázási lehetőség. Ott kell lenni a legjobb 12 közt!

Mindössze 10 ponttal a Pandák mögött található a Sörinasok csapata. A srácok célja a 12-be kerülés, ez kell nekik is a döntőhöz. Az elmúlt hét legnagyobb meglepetéseit szállító R’n’R Queens a 24-ből való továbbjutásért járó 130 ponttal, éppen,, de átlépné az 1200-as határt, így a lányoknak is reális esélyük van a döntőre.

Kicsit lejjebb haladva már nagyobb meglepetésként beszélhetnénk arról, ha valakinek sikerülne elkerülnie a selejtezőt. 25. 970 ponttal a szebb napokat látott Blood and Honor, akiknek a dobogón kellene végezniük ahhoz, hogy a döntőbe juthassanak.

A Beerlak és a Cserepad esetében minimum ezüstérem kellene a döntőhöz, míg a matematikailag még esélyes, ám csak a tornagyőzelemmel révbe érő Másnapos Bocsok helyzete nem túl rózsás. Ezek a csapatok inkább a selejtezőre harcolhatnak ki igencsak előkelő kiemelési helyet. (Azok a csapatok, amelyek nem érik el az 1200 pontot, kiemelés alapján nyernek besorolást a selejtezőre!)


Szerdán tehát lesz miért izgulni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése