2013. október 25., péntek

Az NSL első hónapja


Pontosan egy hónapja vette kezdetét a Nemzeti Sörpingpong Liga második idénye. Az első hónapban öt verseny került megrendezésre. A korábbiakhoz képest jelentősen megnőtt az érdeklődés a versenyekre és a mérkőzések színvonala is egyre magasabb. Az alábbiakban visszatekintünk a mostanáig történtekre, az eredményekre, a legjobbakra, a pozitív és negatív meglepetésekre! Ez volt az NSL 2013/2014 első hónapja:


image
(A ranglista jelenlegi éllovasa: D-Faktor)
A hosszú, sokak számára azonban állandó gyakorlással töltött nyár után szeptember 25-én a Vespa Caféban indult útjának a szezon! 32 csapat nevezett a tornára és bizony az első idény top csapatai mind ott voltak a mezőnyben. A tornát végül a Giantsnyerte, fölényük elsöprő volt, veretlenül, általában nagy gólkülönbséggel hozták a mérkőzéseket. A torna egyik legjobb meccsét is az Óriások játszották, rögtön a csoportkör után a címvédő Kész Team ellen! Második helyen a D-Faktor, harmadikon pedig aSikító Kecskék csapata végzett.
A második torna 26 csapattal startolt Veszprémben. A vidéki versenyeken mindig feltűnnek új csapatok, új tehetségek, ám végül a dobogóra a „régi motorosok” állhattak fel. A tornát a Blood and Kondi csapata nyerte, akik egyenként ugyan nem ismeretlenek a beerpong hazai köreiben, azonban így, ebben a felállásban még nem játszottak együtt! Kezdésnek egy tornagyőzelem… Nem rossz! Második a Litér Beer Klub, harmadik pedig a Dicsőség és Kondi lett!
A versenysorozat visszatért a fővárosba és ismét a teljes élmezőny részvételével az R33-ban feszültek egymásnak a csapatok (32 csapat). A tornát a B1 csapata nyerte, akik sokak szerint a végső győzelemre is esélyesek. Remek hangulat és nagyszerű mérkőzések jellemezték a tornát, ahol a Blood and Honor és a D-Faktor álhatott a B1 mellett a dobogóra.
A sorminta folytatódott, vagyis ismét egy vidéki verseny következett! Ezúttal Sopron városa adott otthont a tornának. A 16 csapat közt számos helyi induló mellet, a ranglista első feléből is részt vettek a csapatok. Ennek megfelelően alakult a verseny, vagyis a dobogóra három élcsapat állhatott fel. A tornát, az idényt remekül kezdő (3 verseny, három érem) D-Faktor nyerte a MoneyBallés a Giants előtt.
Ezek után következett az eddigi legnagyobb létszámú (40) torna a budapesti Iskolában. 10 csoportban kezdődtek a küzdelmek és úgy tűnt ismét érvényesül a papírforma, a ranglista első részéből mindenkinek sikerült az egyenes kieséses körbe jutnia. Innentől igazán magas színvonalon, futószalagon jöttek a rangadók. A végén a tavalyi alapszakasz győztes MoneyBall fejére került a korona, második a Jack-Pot, harmadik pedig a KPS csapata lett.
A hónap legjei:
image
A hónap legjobb dobó produkciója: Németh Viviené (Whiskeysek). Az r33 kupán az Undorító Gusztustalan Férgek csapata ellen a végjátékban mutatott olyan dobóformát, amelyet még a fiú játékostársak is megirigyelhetnek. Először betalált öt pohárba, majd háromba és rögtön ki is szállt. A teljesítmény értékét külön fokozza, hogy közben 2 revansot is visszakapott, ám ez mit sem csökkentett az önbizalmán.
image
A hónap legjobb védő produkciója: Tóth Gergely (MoneyBall). A Jack-Pot elleni döntőben nem kevesebb, mint 4 (!!) sikeres kifújással, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy csapata megszerezze idei első tornagyőzelmét. Régóta tudjuk, hogy a védekezés nagymestere, ám amikor egymás után 3 sikeres kifújást mutatott be, még talán a Jack-Pot-os srácok is megemelték a kalapjukat!
image
A hónap legjobb mérkőzéseGiants – D-Faktor Vespa Open Döntő. A Giants a tornát félelmetes, 34 es gólkülönbséggel nyerte meg. A döntőben 3-ból 3 revansot, egy kifújást és ellentmondást nem tűrő játékot láthattunk. A mérkőzés csupán 6 percig tartott… (A mérkőzés az alábbi linken megtekinthető: https://www.facebook.com/photo.php?v=683212965022494&set=vb.1402234196655978&type=2&theater )
A hónap 3 legnagyobb pozitív meglepetése:
  1. Blood and Kondi tornagyőzelme még akkor is ide tartozik, ha két tapasztalt játékos érte el a sikert Veszprémben. A srácok korábban nem játszottak ebben a felállásban és számos neves ellenfelet megelőzve jutottak el a dobogó legfelső fokára.
  2. Jack-Pot döntőbe jutása a 40 csapatos Iskola Kupán. A Jack-Pot az előző idény végén érkezett az NSL-be és mindezidáig nem mutatták jelét annak, hogy komolyan számolni kell velük. Az Iskolában azonban többek közt a Giants legyőzésével egészen a döntőig meneteltek! Érdemes lesz odafigyelni rájuk!
  3. D-Faktor is a listára került, no nem (csak) azért, mert megnyerték a soproni tornát, hanem azért, mert eddig nagyon kiegyensúlyozottan teljesítenek és megérdemelten vezetik a ranglistát. Egy hónap alatt teljessé vált az éremkollekciójuk és ki tudja, meddig tart a lendületük?!
A hónap 3 legnagyobb negatív meglepetése:
  1. Thor eddigi gyenge szereplése a legnagyobb meglepetés az idei szezonban. A tavalyi alapszakasz másodikkal idén már az a csúfság is megesett, hogy nem jutottak tovább a csoportból. Jelenleg a ranglista 16. helyén állnak, ami mindenképpen csalódás.
  2. Kész Team a tavalyi bajnoki cím után, idén még nem állhatott a dobogóra, ami szintén meglepő. A döntőben mutatott remek formát egyelőre úgy tűnik, hogy nem sikerült átmenteni az idei szezonra, ám sose becsüljük le a címvédőt!
  3. Whiskeysek az NSL kezdete óta meghatározó név a sörpingpongban. Idén, mostanáig itt sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezték, egyelőre a ranglista 21. helyén szerénykedik a csapat. A megoldást talán az új játékosukban Pozsonyi Ramónában látják?!
+1 A Call Me Maybe csapatát is a negatív meglepetések közt kell említenünk. Az előző szezonban tornát nyerő, végig az élmezőnyben vitézkedő csapat öt verseny után a ranglista 23. helyén áll.
Hogy áll a ranglista (top10):
  1. D-Faktor (730)
  2. MoneyBall (710)
  3. Giants (630)
  4. B1 (550)
  5. KPS (460)
  6. Blood and Honor (410)
  7. Jack-Pot (360)
  8. Sikító Kecskék (350)
  9. Kész Team (240)
  10. Rókamóka (235)
Kevesebb, mint egy hét és 32 csapattal, egy újabb budapesti fordulóval folytatódik az NSL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése