2013. október 29., kedd

Sörtúra: Prága

Ebben a cikkben a sör egyik európai fellegvárába, Prágába kalandozunk el. Baráti társaságunkkal látogattunk el egy hosszú hétvége erejéig a cseh fővárosba, ahol természetesen a sörpingpong is kiemelt szerepet kapott.



Az élménybeszámolót még itthoni eseményekkel kezdeném, hiszen első állomásként a soproni Gázfröccs Kupára gyűlt össze a társaság, ahol már-már vérre menő küzdelmeket vívtunk egymással, hogy aztán a torna után ismét barátokként kezdjük meg külföldi túránkat. Az utazó keret létszáma 12 fő volt, melyből 11 játékos el is indult a soproni NSL tornán.

Sopron

A fülledt, ám de jó hangulatú verseny a mi szemszögünkből nem alakult rosszul, hiszen korántsem könnyedén, de a legjobb 4-be a Moneyball, a D-Faktor, a B1, valamint a Giants csapata került-tehát a másnap Prágába utazó párosok. Így egy amolyan házibajnokságként zajlott a küzdelem, hiszen ezek a csapatok barátságos meccseken már számtalan alkalommal gyakoroltak együtt. Az izgalmas meccsek után végül a D-Faktor csapata örülhetett leginkább, hiszen első tornagyőzelmét ünnepelhette Hátz Milán és Káply Mátyás. A döntőben a szenvedő fél a Moneyball csapata volt, aki nem mindennapi körülmények között masírozott a fináléba, hiszen előtte a Giants csapatát egy kézben lévő pohárba dobással ejtette ki. Az óriások a bronzmeccsen vigasztalódtak, a B1 csapata lett a negyedik. Jó volt látni egyébként, mennyien érdeklődtek a beerpong iránt a hűség városában is. A játék után tehát jó hangulatban, készült a társaság a reggeli indulásra.

Prága


A korán kelés kicsit megviselte a brigádot, de a cseh határ után beszerzett helyi sörök mindenkit jó kedvre derítettek (kivéve a sofőröket). A minőségre nem lehet panaszunk, nagyon finomak a cseh remekek, és még árban is kedvezőek, főleg ha azt nézzük, mennyibe kerül az itthoni polcokon például egy Plzen Urquell.

Miután elfoglaltuk a szállást, rögtön a belváros felé vettük az irányt. Az óváros nagyon szép, hangulatos, engem egy kicsit Budapestre emlékeztetett néhol. Lévén ez egy sörpingpong oldal, ebben a posztban most nem a város műemlékeit, látnivalóit fogom bemutatni (bár abból is van bőven), sokkal inkább a sör lesz a középpontban, így aki kulturális idegenvezetésre számított, el kell keserítenem. Prágában egyébként is megéri beülni egy-egy kocsmába, hiszen nagyon jó világos és barna söröket csapolnak, de mi az este folyamán egy speciális helyre vettük az irányt, amiről azt kell tudni, hogy a standard kocsmasportok (csocsó, darts) mellett lehetőség van bármikor beerpongozni is.



A hely neve Drunken Monkey és mint kiderült, amerikai a tulajdonos. Ez után nem is annyira meglepő, hogy van 3 sörpad, poharakat és sört pedig a pultnál lehet kérni, aztán indulhat is a dobálás! Számos egyéb ivós játék kipróbálására is van lehetőség, például „Drunk Jenga”, vagy „Body Shots”, ezekről nem tudok nyilatkozni, hogy mik lehetnek, mi maradtunk a sörpingpongnál. A helyi csapolt sörök mellett „all you can drink” akciót is kínálnak, valamint rendezvényekre is ki lehet bérelni a helyet. Azokra is gondoltak, akik nem csak a kocsmasportokat szeretik, hiszen több TV-n is követhetőek a különböző sportközvetítések. A játék ára sem volt vészes, mindenki nagyjából 2 meccset játszott, ezért fejenként 25 cseh koronát (kb. 300 forint) kértek a sörrel együtt. A hely elérhetőségei és bővebb információ a weblapon, illetve Facebook oldalukon található.

Nagyon tetszett az elképzelés, itthon is szívesen látnánk ilyen helyeket, persze ehhez az is kell, hogy maga a játék elterjedtebb legyen. Lejátszottunk egymás között egy gyors tornát, külföldi ellenfelekkel azonban nem sikerült megmérkőzni, mert zártkörű rendezvény volt aznap este a helyen, pedig mindenki szívesen kipróbálta volna magát nemzetközi szinten is.

A szállásra menet aztán beugrottunk még boltba, hogy feltankoljunk sörrel, a Staropramen ára a közértben nagyjából az itthoni Lovagéval egyezett… Az apartmanban további játékra került sor, több formációban is kipróbáltuk magunkat, és azt kell mondanom, érdekes párok alakultak, amik talán még belső viszályokhoz vezethetnek pár csapatnál.



A sok sétálás, városnézés és sörözés után a hazaút már jobbára csak pihenéssel telt. Összességében elmondhatom, hogy a magam részéről nagyon jól éreztem magam, a város is tetszett, és ezután a kis „edzőtábor” után szerintem még inkább összekovácsolódott egy beerpongos társaság.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése