2013. november 25., hétfő

Az NSL második hónapja

Túl vagyunk az NSL második hónapján, amely számos meglepetést, remek meccseket, a ranglistán trónfosztást, összességében pedig egyre növekvő érdeklődést hozott. A Liga az elmúlt 30 napban 5 versennyel folytatódott. Új helyszínek, új csapatok tűntek fel, de a hónapban kiosztott 15 helyezés közül így is 9 a sokak által kiemelt top5 csapathoz került. Vegyük hát sorra, mi is történt szeptember 25-e óta!

(A MoneyBall megelőzte a D-Faktort!)

Az Iskola után a versenysorozat vissza tért az "alma mater"-éhez, azaz a TF-hez. A Semmelweis Kupa 40 csapat részvételével zajlott. Kisebb nagyobb meglepetések után, két élcsapat, a KPS és a D-Faktor, valamint két jó, ám az idényt lassabban kezdő páros a Thor és a (hazai pályán játszó) Call Me Maybe jutott az elődöntőbe. Az igazi izgalmak a végjátékban elmaradtak, a KPS magabiztosan nyerte a versenyt, megszerezve ezzel az első NSL torna győzelmét! Második a Thor, harmadik a D-Faktor lett!

Egy hét elteltével új helyen, az Alcatraz-ban feszülhettek újra egymásnak a csapatok. Rangadók sora tarkította a programot, sokan már a csoportkörben komoly riválisokkal kerültek szembe. A végjátékot aztán a Giants bírta a legjobban, akik (többek közt) a MoneyBall és a D-Faktor - a későbbi bronzérmes - legyőzése után a döntőben (az újra régi fényében tündöklő) Dicsőség és Kondi csapatát győzték le 2-0 arányban.

A 2. Vespa Kupa hozta el az igazi fordulópontot a ranglista elsőségért folytatott versenyben. A MoneyBall ellentmondást nem tűrő játékkal verte végig a komplett mezőnyt, ráadásul a döntőben nem más, mint a D-Faktor volt az ellenfél. Ezzel a győzelemmel ugyan még nem előzték meg a riválisukat, ám az MB azóta sem veszített mérkőzést... A dobogó harmadik fokára a B1 állhatott, akiknek már nagyon kijárt egy újabb helyezés a korábbi pechesnek mondható időszak után.

A következő két verseny, valójában akár egynek is tekinthető. A komoly túljelentkezés és az új helyszínek befogadóképessége miatt, két verseny, két napon, különböző csapatokkal került lebonyolításra. Az első napon az All Inn Kupán a ranglista top10 csapatából 8 volt jelen, így talán ez a verseny mondható erősebbnek. 24 csapat részvételével zajlott a torna, ahol ismét a MoneyBall végzett az élen, ezzel végrehajtva egy BackToBack-et, amelyre korábban is csak ők voltak képesek! Második helyen a KPS, harmadikon a Dicsőség és Kondi csapata végzett.

Másnap, az Old Man's-ben a Jack-Pot a legnagyobb esélyesként (ranglista alapján) asztal mögé állva, számos nagy csata után, felért a csúcsra. A srácok az első NSL torna győzelmüket aratták a Zugló Style-t legyőzve a döntőben. Harmadik helyen a KP1 csapata végzett.

A hónap legjei:




A hónap legjobb dobó produkciója: Ebben a hónapban nem egy meccsen, hanem egy tornán mutatott klasszis teljesítményt értékeltünk a legjobbnak. Káply Mátyás (D-Faktor) a 2. Vespa Kupán megmutatta, hogy a meccsek az utolsó revansig tartanak! A csoportkörben a Sördisznó Prófétái ellen vesztett állásból (1-2-nél) szállt vissza és nyerte meg a meccset egy revanssal. A legjobb 8 között az egyre jobb formába lendülő Véntapacs ellen 6-2-es vezetésnél, egy bátor revanssal lezárta a meccset. Sokan talán azt gondolták, hogy ebből már nem lehet többet kihozni, ám az elődöntőben a B1 is belefutott egy gyilkos revansba (5-2-nél)! Csapat szinten nem sikerült ezen az estén felérni a csúcsra, ám egyéni teljesítményként nem mindennapi amit láthattunk!




A hónap legjobb védő produkciója: Ebben a hónapban kicsit máshonnan közelítettük meg a védekezés kérdését. A kifújás talán az egyetlen mérhető védekezési módszer, a szóbeli, vagy egyéb zavarást nem tudjuk számokra váltható módon megjeleníteni. De mi a helyzet a revansokkal? Ha az ellenfél bedobja és revansot kérek, (értékesítem) akkor valójában kivédekeztem a dobását! Ezen gondolatmenet útján bátran választhatjuk a hónap védőjének Oláh Dávidot (Jack-Pot)! Az Old Man's kupán amellett, hogy megszerezte az első tornagyőzelmet a csapatával, a KobeJordan csapat ellen 4 revansot értékesített! Hiába dobott remekül az ellenfél, mindig jött a revans. Pontos adatunk nincs, de nem sok játékos volt képes 4-ből 4 visszadobást értékesíteni egy meccsen! Ezzel nemcsak megvédte csapatát a vereségtől, hanem egy látványos győzelmet is szerzett a Jack-Potnak!




A hónap legjobb mérkőzése: Az All Inn tornán olyan végjátékot láthattunk a BeerLak - KPS mérkőzésen, amilyet talán évente csak egyszer! A ranglista középmezőnyébe tartozó BeerLak egy cseppet sem illetődött meg, hogy az egyenes kieséses szakaszban a pár hete tornát nyerő, remek formában lévő KPS ellen kell játszania. A mérkőzésen a csapatok fej-fej mellett haladtak, majd 2-1-es állásnál a BeerLak sikeresen kiszállt! Természetesen azonnal jött két pohárra a revans és a KPS hatalmas bravúrral megmentette a meccset! Itt már mindenki azt hitte, hogy a "kiscsapat" erejéből ennyire futotta, ám nem remegett meg a kéz és újra kiszálltak! A helyszínen lévők nem bírták már ülve figyelni az eseményeket, újabb revans következett... Juhász Árpád a KPS 1-ese készült a dobásra. Majdnem tökéletes volt, be nem ment, de feldöntötte a poharat, ami a szabályok értelmében sikeres dobásnak számít, így a KPS másodszor is megmentette és a maga javára fordította a meccset! Ezután a rendkívül szimpatikus BeerLak-nak már nem sikerült az újabb bravúr, így a KPS jutott tovább. Ezt a végjátékot biztosan nem felejti el, aki látta!


A hónap 3 legnagyobb pozitív meglepetése:


  • A Dicsőség és Kondi visszatért! A szervező srácok csapata az utóbbi időben egyre több versenyen vesz részt és bizony rendre jól is teljesítenek a fiúk! Több nagycsapatot is legyőztek az előző hónapban, szereztek egy második és egy harmadik helyet és bekerültek a top10-be a ranglistán.
  • A Sörhörpintők csapata jelenleg 13. a ranglistán. Az előző idényben még csak egyszer-egyszer résztvevő csapat idén rend szerint esélyes a csoportjában, sőt alkalmanként komoly ellenfeleket is legyőznek. 
  • A József Attila Szakkollégium pontszámban ugyanott tart mint a Sörhörpintők. Ők jelenleg a legjobb újonc csapat! Mindkét páros esetében egy kis lépés hiányzik az áttöréshez, valószínűsíthetően mindent meg fognak tenni, hogy el tudjanak kapni valakit a top10-ből és így még előrébb jussanak!

A hónap 3 legnagyobb negatív meglepetése:

  • A Whiskeysek továbbra sem találja magát. Az első hónapban a gyengén kezdő csapatok közül, nekik sikerült a legkevesebbet javítaniuk a pozíciójukon. Jelenleg a 18. helyen állnak, ami vélhetően messze elmarad a várakozásaiktól. Sokan a top10-be várják a csapatot, talán a következő hónapban eljön az áttörés.
  • A Sördisznó Prófétái (ranglista: 23) a bajnokság egyik legszórakoztatóbb csapata, akik valójában nem is negatív meglepetésként említhetőek, inkább csak több van bennük, mint ahol jelenleg tartanak. Sokszor nincs szerencséjük a sorsolással, de az előrelépés érdekében meg kell tanulniuk legyőzni előrébb rangsorolt csapatokat is.
  • A Rókamóka (22) jelentősen hátrébb csúszott a ranglistán, bár ez első sorban annak köszönhető, hogy kevés versenyen tudtak indulni a srácok. Bízunk benne, hogy hamarosan újra láthatjuk őke,t és ismét a top10 közelében lesznek!

Hogy áll a ranglista (top10) (Zárójelben a pontszám, és az előző havi helyezéshez viszonyított változás):

  • MoneyBall (1410) (+1)
  • D-Faktor (1410) (-1)
  • Giants (1100) (0)
  • KPS (1070) (+1)
  • B1 (935) (-1)
  • Jack-Pot (870) (+1)
  • Dicsőség és Kondi (840) (+4)
  • Blood and Honor (615) (-2)
  • Thor (530) (+7)
  • Sikító Kecskék (480) (-2)
A héten 3 versennyel, három városban folytatódik az NSL!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése