2013. november 18., hétfő

Hajrá Csajok #01



Egy újabb cikk sorozatot mutatunk be, melynek fő témája a csajok és a sörpingpong. Azon belül is az, hogy, milyen erők rejlenek a lány játékosokban. Szériánkban első sorban a hazai versenyzőket térképezzük fel, de lesz szó arról is, hogy külföldön hogy nyomják a csajok!
Ebben a sportágban a fiúktól kicsit talán eltérőbb technikákat fedezhetünk fel a női játékosoknál. Sorozatunk első részében Márton Laurát faggatjuk, aki jelenleg az R’n’R Queens csapat tagja és az NSL Ranglista 33. helyét foglalja el. 



Milyen indíttatásból próbáltad ki a Sörpingpongot?


Pár éve a kollégiumban a barátaim kezdték el játszani a Beerpongot. Először mindenki furcsán nézett rájuk, hogy "Ti mit csináltok? Biztosak vagytok ebben?"  Természetesen rövid időn belül sorra rákapott mindenki, köztük én is. Élvezetes, emellett sok embert összekovácsol a játék. Baráti társaságok alakultak ki, s számomra ez a legfontosabb. Az egyetemről pár srác megalakította a Magyar Sörpingpong Egyesületet, amiben a kezdetek óta részt veszek, mint segítő, de tavaly nem játszottam. Ez idén megváltozott, az R33 kupán debütáltunk a R’n’R Queens csapattal.


Milyen emlékeid vannak az első meccseidről?

Ravasz kérdés, de egyszerű a válasz. Nem sok jó :D. Az első meccseken, mint szerintem mindenki nem találtam el sok poharat. Egy idő után sajnáltam is a csapattársamat. Persze a teljesítményem változó volt, mert néha beigazolódott a kezdők szerencséje. De nem adtam fel, mert tudtam, ez csak egy játék. A barátaim próbáltak tanítgatni, bár szerintem erre magának kell rájönnie mindenkinek, hogy hogyan fogja a labdát, milyen szögből dobja el, honnan célozzon. Végül a sok gyakorlás meghozta az eredményét, melynek köszönhetően most már bátran kiállunk bárki ellen :)!


Milyen érzés nőként részt venni ebben a sportágban?

Felemelő! A srácok sosem tudják, mire számíthatnak, és ez nagy önbizalmat ad! Az első dobásra kell odafigyelni, ha azt nekünk sikerül eltalálni, onnantól el van döntve a meccs. Emellett jó érzés olyan közösségben lenni, ahol megbecsülik, hogy nő vagy, de nem kezelnek úgy, mint egy törékeny kis virágot. Szerintem nagy lehetőség áll előttünk, napról napra jobbak vagyunk, fejlődünk. Igyekszünk teljesen egyenrangúvá válni, bár azt hiszem a férfiaknak ehhez túl nagy a büszkeségük... ;) Egy biztos, ha zavarásról van szó, abban a lányok sokkal, de sokkal jobbak! Valljuk be, a fiúk nem mindig tudnak összpontosítani.



Voltak nőként rossz élményeid a játékok folyamán?


Nem volt rossz élményem… Vagy csak nem emlékszem rá :)…


Mit mondanál azoknak a nőknek, akik még nem próbálták ki a Sörpingpongot!?


Azoknak a nőknek, akik még nem próbálták ki a sörpingpongot, azt mondanám, hogy ITT AZ IDEJE! Remek időtöltés kulturált környezetben, nagyszerű társaságban! Nem kell attól félni, hogy elrontasz egy dobást, mert itt mindig van egy újabb esély a GYŐZELEMRE :)!



Véleményem szerint, mint azt Laura is alá támasztotta, nagy lehetőség van a lány játékosokban és nem feltétlenül kell arra törekednünk, hogy a fiúkkal egyenrangúak legyünk , hanem nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy kitűnjünk a fiúk köréből. Úgy látom, hogy a női játékosok legnagyobb fegyvere, hogy kiszámíthatatlanok. Nem lehetünk semmiben sem 100%-ig biztosak, ha egy hölgy áll velünk szemben. Maga a titokzatosság.
Abból a szempontból is remek ez a közösség, hogy férfiak tömege bíztatja a női játékosokat. A lányok játékról játékra még erősebnek érzik magukat ebben a sportágban. És hogy, mi is a hölgyek másik nagy előnye? Természetesen a ZAVARÁS!


Milyen technikákat fejlesztettek ki erre? Ezt a következő cikkeinkben részletesen elmeséljük! Mindenre fény fog derülni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése