2014. október 30., csütörtök

Máris a feléhez érkezünk!

Az NSL ELITE harmadik játéknapján zárul az alapszakasz első köre, az este végére minden csapat 17 mérkőzéssel áll majd!
Kicsit tekintsünk vissza, hogy mi történt eddig az NSL ELITE-ben:

2 játéknap, 11 forduló, 99 mérkőzés; nem is említve a számtalan revansot és kifújást! (És a videós meccseket, amiket itt visszanézhettek)

A következő sorokban igyekszünk egy áttekintő képet adni a Liga eddigi történéseiről és a csapatok szerepléséről.

Egy alaptétel már az első 2 kör után világossá vált: Itt már nem létezik a papírforma! Jó pár olyan eredmény született, amire a meccs előtt még gondolni sem mertünk volna.

A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a D-Faktor csapata nyújtotta, amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint az a tény, hogy eddig mindkét játéknap végén a duó valamelyik tagja vehette át a legjobb játékosnak járó MVP címet. Az ő nevükhöz köthető az ELITE eddigi egyetlen 10-0 arányú győzelme is.

Az előző idény bajnoka, a MoneyBall is úgy látszik, ismét megtalálta a győzelem receptjét; egy visszafogottabb idénykezdetet követően a 2. játéknap végére felküzdötték magukat egészen a 2. helyig.

Az aktuális dobogó 3. fokán a tavalyi alapszakasz győztese, a Giants áll. Az izgalmakban, és nem utolsósorban revansokban gazdag meccseket produkáló csapat lőtávolon belül helyezkedik az éllovashoz képest.

Az előző két csapattal azonos mutatóval rendelkezik még a Thor, a Make it Rain és az Úgyiskifújom.

Ezen 3 csapat közül külön megsüvegelendő a Make it Rain szereplése, ugyanis a srácok erre a szezonra álltak össze, és ezelőtt még más csapatokban, sokszor egymás ellen küzdöttek.

A jelen állás szerint még rájátszást érő helyeken a KPS és a ZugloStyle állnak.

A KPS csapatának még az első játéknap folyamán sikerült legyőznie az éllovas D-Faktort. A ZugloStyle gárdájának az első játéknap szinte hibátlan mérlege után nem úgy jött össze a 2. játéknap, mint ahogyan azt előre eltervezték, de még így is közel vannak a tűzhöz.

A 9. helyről várják a folytatást a Sikító Kecskék, majd őket követi az ATD.

A mezőny második felében tanyázik a B1 és a JASZ csapata is. A JASZ elmondhatja magáról, hogy a 11 kör alatt sikerült 2 vállra fektetnie a D- Faktor csapatát. A 2. játéknap alkalmával többször is az utolsó pohár okozott nagy fejtörést a fiúknak, vagy ha már kiszálltak, akkor jött a revans.

Ezt a duót követi a Dicsőség és Kondi, valamint az ÖCSI Sörpingpong istálló két csapata, a Keresztelők és a Vöröspandák. A Kondi egyelőre nem tudja több meccsen keresztül ugyanazt a teljesítményt hozni. Az első szezon országos 4. helyezettje az 1. játéknap megcsillantott valamit a tudásából, ám legutóbb nem jött ki a lépés a TF-es srácoknak. A mezőny egyetlen lány párosának nagyon nem sikerült a legutóbbi játéknap, ennek köszönhetően tartózkodnak relatív hátul.

A 16. helyet a Véntapacs foglalja el.

A sereghajtók jelen állás szerint, nagy meglepetésre: a 2 évvel ezelőtti bajnok, Kész Team és a Jackpot. Ismerve azonban a két csapatot, a következő fordulókban mindent megtesznek azért, hogy ezen a helyezésen változtassanak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ma este pedig rögtön bizonyíthatnak, ugyanis jön a harmadik játéknap, a Cake Dealer-ben.

A harmadik játéknap videós meccsei:

20.30 - 1-es asztal - ÚgyisKifújom – ATD

Múlt héten a két Corvinus-os csapat mérte össze tudását, most jönnek a BME-sek! Az ATD jelenleg a 10. helyen áll, míg az ÚgyisKifújom a 6. A mezőny nagyon szoros, így mindkét csapatnak kell a győzelem, ha továbbra is a playoff helyekért szeretnének harcolni.

Perduk Balázs (ÚgyisKifújom): Régóta várom már, hogy mikor sorsolnak össze minket. Színvonalas, az ELITE névhez méltó mérkőzést lesz. Ilyenkor öröm visszagondolni, hogy egy egyszerű sorozatból (BMS) mekkora fanatikusok lettünk. És bár a ismeretség/barátság sokkal régebbre tehető, ma este 20 percre ezeket félretesszük, és egy igazi parázs, revansokkal tűzdelt, ki-ki meccset várok.

Demeter István (ATD): Hogy mit várok a meccstől? Bevallom őszintén, ez a két csapat nem tud nem ki-ki meccset játszani. Eleve a csapatok összetétele is egy véletlen, légből kapott döntés eredménye a tavalyi BME Egyetemi Sportnapon megrendezett bajnokságról. Bár azóta jól kialakult és szeparálódott a csapatok játékstílusa, anno valahol mindannyian egy csapat voltunk, és sosem tudtuk eldönteni, ki a jobb. Bőven volt már rá példa, hogy mindketten a legváratlanabb eredménnyel dicsekedhettünk a másik ellen, azt gondolom ez most sem lesz másképp. Az Úgyiskifújom főleg merész és agresszívabb módon dobál, mi pedig sokkal inkább a megfontoltabb és nyugodtabb csapat vagyunk. Kíváncsi vagyok, a csendes víz megfogja-e a vihart, azt hiszem mindenki a legeltökéltebben és izgalommal várja ezt az újabb csatát a mi kis örök "háborúnkban". Annyit elmondhatok, nincs annál nagyobb kihívás, mint olyannal megmérkőzni, akivel ugyanonnan merítesz, azzal a stratégiával, amit valahol együtt raktatok össze, és azzal a labdával, amivel évek óta együtt szórjátok a poharakat.

22.10 - 1-es asztal - JASZ – Véntapacs

Még egy igazi BME-s rangadónak lehetünk szemtanúi ma este az egyes asztalon. A két csapat mérlege hasonló, mindössze egy győzelem a különbség, így a tét igazán komoly lesz a Véntapacs-Jasz mérkőzésen.

Cseh Attila (JASZ): A Véntapacs elleni meccsek mindegyike rangadó. Bízunk benne, hogy a srácok felkészültek, mert nem lesz egyszerű dolguk velünk. Aki teheti nézze meg, mert hangulat tuti garantált lesz!

Török Bálint (Véntapacs): Szerintem egy tipikus baráti hangulatú meccs lesz, viszont ettől függetlenül, vagy pont ezért nagyon nagy presztízsű játék lesz és már régóta várjuk ezt a fiúkkal. Gondolom hatalmas dumákkal a pályán meg a pálya mellől is. Sokat játszottunk már a JASZ ellen és elég kiegyenlített mérkőzések voltak, szóval remélem, hogy most is egy nagyon izgalmas meccs lesz egy Véntapacs győzelemmel a végén.

22.50 - 1-es asztal - Thor – D-Faktor

A listavezetőre nehéz feladat vár, ugyanis a Thor-nak is komoly céljai vannak az idei szezonban és az első két forduló alapján a játékok is magas színvonalú. Élcsapatok feszülnek egymásnak, szoros meccsre és jó hangulatra van kilátás!

Vincze Martin (Thor)
: Izgatottan várjuk ezt a mérkőzést is, mint minden más Elite összecsapást. Remélem a legjobb formánkat tudjuk hozni, és begyűjthetünk egy D-faktor elleni győzelmet, ami egy újabb lökést adna a csapatunknak.

Hátz Milán (D-Faktor): Régen találkoztunk már a Thor csapatával! A nyáron mutatott teljesítményük, illetve az ELITE-ben elfoglalt helyezésük azt mutatja, hogy jó formába lendültek az utóbbi időben, és kiegyensúlyozottabbá tették a játékukat. Semmiképp sem számítok könnyű mérkőzésre, de egy revansokban gazdag mérkőzésen D-faktor győzelmet várok!

Este tehát ismét elindulnak a labdák a poharak felé, folytatódik a szezon! Mindenkit szeretettel várunk! További infók és a többi mérkőzés menetrendje itt érhető el!



Illés Roland, Tóth Ádám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése