2014. december 10., szerda

Az NSL ELITE 4. és 5. játéknapja

Hamarosan véget ér az NSL ELITE alapszakasza. Tekintsünk vissza az előző két játéknap történéseire!


4. játéknap összefoglaló

Az AnKert-ben csapott össze november közepén az ELITE mezőnye.
A játéknap folyamán a B1 és a Giants produkálta a legjobb mérleget; mindketten 5-1-es mutatóval zártak. A forduló MVP címét a B1 játékosa, Bundschuh Balázs érdemelte ki.

Bundschuh Balázs (B1): Korábban úgy volt, hogy gyakorlatilag az egész alapszakaszt kihagyom, végül csak két forduló lett belőle, aminek ha csak a beerpongot nézzük, örülök, mert már eléggé hiányzott... Eddig kifejezetten pozitív, amit tapasztaltam az új sorozatból, örülök, hogy az egész játék egy komolyabb keretet kapott, így még inkább arra ösztönöz, hogy mint játékos, te magad is komolyabban vedd minden pillanatát. Nincs könnyű  meccs, szerencsére nem állunk rosszul , de úgy érzem, lehetne picit jobb is, nyerhető  meccseken kapunk ki, talán, ha sikerülne a jövőben minden egyes találkozón ugyanazon a magas hőfokon égni (amihez egyébként minden adott), akkor ezeket is behúzhatnánk és még előrébb kapaszkodhatnánk az alapszakasz végére. Örültem, hogy  sikerült viszonylag jól dobnom a kihagyás után (főleg egy-két fontos pillanatban), de az igazat megvallva volt ez mar sokkal jobb is, úgyhogy remélem,  a következő fordulóban sikerül majd rápakolni még 1-2 lapáttal!

A Giants jó teljesítményének köszönhetően megőrizte vezető helyét, és a riválisok „gyengébb” szereplése révén 3 meccses előnyt épített ki.

A MoneyBall és a D-Faktor őrzik dobogós helyezésüket, az estét mindkét csapat 3-3-as mérleggel fejezték be.

A 4. helyre a B1 csapata küzdötte fel magát, és csupán rosszabb pohárarányuk miatt maradnak le a dobogóról.

Az 5. és 6. helyen álló Thor és Úgyiskifújom is szorosan követik az élmezőnyt.
A továbbjutást érő  7. helyen áll a Make it Rain csapata, akik lesben állva várják, hogy az előttük állók hibázzanak.

Az utolsó, még rájátszást jelentő 8. helyen a KPS áll, azonban nagyon szoros a mezőny ezen része is.  A 9. helyezett Véntapacs, a 10. Keresztelők és a 11. ZugloStyle  is nagyon közel vannak a tűzhöz; a változatosság kedvéért itt is a pohárarány rangsorol. A Keresztelők először zártak pozitív mérleggel az ELITE-ben, és egyértelműen bejelentkeztek a továbbjutásért.

A Kész Team és a Vöröspandák őrzik helyüket a középmezőnyben.
A középmezőnyt a Dicsőség és Kondi zárja, akiknek sikerült kilépniük a kieső zónából.
Az ATD-nek jött ki a legkevésbé a lépés az előző játéknapon; 1-5-ös mutatóval végeztek és  a továbbjutás küszöbéről egészen a kiesők közé sodródtak.

A JASZ, Sikító Kecskék, Jackpot alkotta trió zárja a tabellát a 23. fordulót követően. A Jackpot esetében említésre méltó, hogy az estét 3-3-mal zárták, és bizony nagyon megszorongatták a legjobbakat is, ezzel is jelezve a többi csapatnak, hogy bizony a rossz mérleg ellenére senki sem mehet ellenük biztosra.


5. játéknap összefoglaló

A Fogas Ház adott otthont az NSL ELITE utolsó előtti, 5. fordulójának.
Az este folyamán több csapat is kiemelkedő teljesítményt nyújtott; a MoneyBall,a  D-Faktor, a KPS és a Sikító Kecskék  egyaránt  4-1-es mérleggel zártak.

A MoneyBall jó szereplésével átvette a vezetést a táblázaton. A forduló legjobb játékosának járó MVP címet Benkovics Máté érdemelte ki.

Benkovics Máté (MoneyBall): „Az utolsó forduló előtt a célunk megnyerni az alapszakaszt, vagy legalább az első háromba bent lenni. Csapat szinten van még hova fejlődnünk, mivel akadnak még hullámvölgyek,  amiket ki kell javítanunk. Szeretnék a rájátszásba kerülni, majd ott úgy játszani ahogy tudok/tudunk, megnehezítve a dolgát az ellenfeleknek. Örülök a forduló MVP címnek, és igyekszem ennek megfelelően játszani majd a következőkben. A rájátszás előtt van még egy forduló, ahol asztal mögé kell állnunk, rangadókkal tűzdelve, nehéz lesz, de bízom a csapatban és a forduló sikerességében.”

A tabella második helyére a D-Faktor csapata lépett fel, és csupán rosszabb pohárarányuk miatt nem vezetnek.

A Giants csapata komoly hullámvölgybe került, és először zárta negatív mutatóval az estét (1-4). Ennek ellenére őrzik dobogós helyezésüket, ugyan visszacsúsztak a 3. helyre, de az előttük álló csapatokkal azonos mérleggel állnak.
Hatalmas csata várható az alapszakasz első helyéért,ugyanis a top 3 stílusosan megmérkőzik egymással az utolsó játéknap folyamán.

A B1 és a Thor őrzik stabil pozíciójukat, és kitartóan üldözik a dobogós triót. A Make it Rain megelőzte az Úgyiskifújom csapatát. Mindkét gárda magabiztosan menetel a rájátszás felé.
A legjobb 8 mezőnyét a KPS zárja, akik 4-1-es mérlegükkel lépéselőnybe kerültek az üldözőkkel szemben.

A forduló rendesen összehozta a középmezőny csapatait. A 9-14. helyeken álló csapatok  1 győzelmen belül állnak egymáshoz képest. A Sikító Kecskék kiemelkedő teljesítményükkel kiléptek a kieső zónából, ahova a gyengébb napot kifogó Kész Team szorult vissza. Ebből a 6 csapatból még bárki odaérhet a rájátszásba, azonban hátrafelé is kell figyelniük, mert egy esetleges gyengébb szereplés esetén a kiesés szele is meglegyintheti őket.

A záró forduló előtt a Kész Team mellett az ATD, a JASZ és a Jackpot állnak kieső helyen.
Így áll a táblázat az utolsó játéknap előtt:     

Az utolsó játéknap alkalmával 6 forduló kerül megrendezésre, és nagyon izgalmas meccsek várnak még Ránk. Semmi sem lefutott még, bármi megtörténhet.

A 29-34. forduló mérkőzéseinek helyszíne: Vonzalom.

Illés Roland

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése