2014. december 8., hétfő

NSL / NSL ELITE hogy is van ez?

Félidőhöz közelít a sörpingpong szezon. Az NSL-ben egy rövid szünet után folytatódik a küzdelem a ranglistapontokért, míg az NSL ELITE-ben lezárul az alapszakasz és februártól indul a számos izgalmat tartogató playoff.
Pár információ a két bajnokság közti kapcsolatról, az ide vonatkozó szabályokról és arról, hogy mi vár ránk 2015 első félévében!





Az NSL:
-          Az idei évben a ranglista első 20 helyezettje biztosíthatja helyét Országos Döntőben, amely a III. Sörpingpong Fesztivál (2015 ápr. 24-25.) keretein kerül megrendezésre.
-          Az Országos Döntőn 32 csapat vehet részt, 12 csapat juthat be a selejtezőből
-          Az Országos Döntő első három helyezettje, és az NSL alapszakasz győztese indulási jogot nyer az NSL ELITE-be! Amennyiben az alapszakasz győztes is az első 3-ban végez, akkor a ranglista második helyezettje juthat fel.
-          A feljutási jogot minden esetben a csapat szerzi. Nem kötelező ugyanazokkal a játékosokkal indulni a következő szezonban.
-          Az NSL ELITE alapszakaszának végén négy csapat kiesik. Ők csatlakozhatnak az NSL-hez, így esélyük lesz visszajutni az NSL ELITE-be.
o   Az NSL ELITE-ből kieső csapatok az alábbiak alapján kapnak ranglistapontokat:
§  NSL ELITE 15.: 150
§  NSL ELITE 16.: 120
§  NSL ELITE 17.: 90
§  NSL ELITE 18.: 60
Az NSL ELITE
-          A ranglista legjobb nyolc csapata jut a rájátszásba. (1. a 8.-al, 2. a 7.-el, 3. a 6.-al, 4. az 5.-el játszik)
-          A 9-14 helyen végző csapatok számára véget ér az idény, ők nem indulhatnak az NSL-ben az ELITE-es csapatukkal, rájuk az NSL versenykiírásban foglaltak igazak.
o   Egy ember maximum 2 csapatban szerepelhet.
o   ELITE játékos kizárólag NEM ELITE játékossal játszhat az NSL-ben
-          A ranglista utolsó 4 helyezettje kiesik, jövőre nem indulhat az NSL ELITE-ben. (Kivétel, ha visszajut a sima NSL-ből)
-          A kieső csapatok csatlakozása az NSL-hez:
o   Azok az NSL ELITE játékosok, akik kiesnek az NSL ELITE-ből és az NSL-ben folytatnák az ELITE-s csapatukkal, de már van 2 NSL csapatuk:
§  Vagy az ELITE-es csapatukkal indulnak az NSL-ben, de ebben az esetben csak itt játszhatnak
§  Vagy megtartják/létrehozzák az új (maximum 2) NSL csapatukat, de az ELITE csapatukban nem játszhatnak a továbbiakban
-          Amennyiben egy csapatnak van indulási joga az NSL ELITE következő idényére, de nem kíván részt venni a versenysorozatban, úgy ezt köteles jelezni a Magyar Sörpingpong Egyesület felé, és:
o   Rendelkezhet az indulási jogról, megnevezheti azt a csapatot, akinek átadná a helyét

o   A MSE-re bízhatja, hogy az NSL ranglista alapján a következő legjobb csapatot felkérje az indulásra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése