2014. január 8., szerda

Harc a döntőért!

December végén és januárban az egész NSL mezőny egy kicsit kiszakadhat a megszokott ritmusból. Mindamellett, hogy sokaknak biztosan már most hiányoznak a heti fordulók, (habár még január első felében vagyunk…) nyilvánvalóan szükségszerű egy kis pihenés is. Hamarosan eljön az idő, amikor megint arról fognak szólni a hétköznapok, hogy feszülten várjuk a sorsolást, lemegy a heti verseny, örülünk, vagy sírunk, alszunk kettőt és kezdődik előröl. A feszített tempó mellett sem szabad elfelejteni, hogy mi is a tét. Természetesen nagyon jó érzés egy-egy versenyen nyerni, akár csak egy meccset, vagy épp egy rangadót, de a végcél mindenkinek közös: Az országos bajnoki cím!

A hivatalos versenykiírás alapján az idei szezonban a májusi országos döntőbe való bekerüléshez 1200 ranglistapontot kell gyűjteni. 
Nézzük meg, kik azok, akik már most bejutottak, vagy bejuthatnak a közeljövőben a fináléra. Esélylatolgatás… Vélemények… Lehetőségek…
Kezdjük a ranglista elején tanyázókkal:

Jelenleg az első és második helyen álló csapatok (mindössze 10 pont differenciával) a D-Faktor (1910) és a Giants (1900). Mindketten elérték már a döntőhöz szükséges pontszámot, és a félév végén egy kis lépéselőnyre is szert tettek a riválisokkal szemben. Szintén biztos résztvevő a harmadik helyért nagy csatában álló MoneyBall (1660) és KPS (1610). Kissé leszakadva a közvetlen dobogó várományosoktól, de 1200 pont felett jár a B1 (1295) is. Ez az 5 csapat már biztosan a döntő főtábláján lesz és nagy valószínűséggel az első 8 kiemelt hely egyikén várhatják majd a végső összecsapást!
Nézzük mit gondolnak a már biztos résztvevők:
Hátz Milán (D-Faktor): Azt gondolom sok előnyt ez nem jelent. Természetesen megnyugtató érzés, hogy már biztos a részvételünk a döntőn, de ennél többet felesleges is róla beszélni. Arra azonban ne számítson egyik ellenfelünk sem, hogy ettől a szezon második felében majd elkényelmesednénk. Legalább ugyanolyan erőbedobással fogunk "küzdeni", mint ahogyan eddig is tettük. Ami a szezon második felét illeti, szerintem a semmiből most már nem fognak feltűnni új csapatok, akik fenekestül felforgatnák az erőviszonyokat. A szezon első felére tekintettel bejöttek a tippjeim, azokat a csapatokat vártam a ranglista elejére, akik most is ott tartózkodnak. Úgy gondolom ez a szezon második felében sem fog változni. A döntőn azonban csak egy nap lesz, hogy mindenki megmutassa, mit tud igazán, ott bármi megtörténhet. A ranglista ott már semmit nem fog számítani. Nyersz vagy mehetsz haza!


Tóth Ádám (Giants): Nagy öröm, hogy már ott vagyunk a döntőben, bár sosem ez motivált minket. Minden meccset és minden versenyt szeretnénk a legjobb tudásunk szerint lejátszani és megnyerni. Általában csak a következő feladatra koncentrálunk! Az erőviszonyok az élmezőnyben kiegyenlítettek, de ez minden szempontból pozitív! Azt gondolom, hogy a sok kétesélyes rangadó, amiket a top csapatok vívnak, mint az egyéni, mint a sportág fejlődését nagyban elősegítik. A második félévben is hasonló hozzáállással fogunk asztal mögé lépne, engem személy szerint nem érdekel, hogy hány pontunk van. Ha megnyerjük a meccseinket, akkor ott leszünk a ranglista elején!
Tóth Gergely (MoneyBall): Természetesen örülünk, hogy kivívtuk a döntőn való indulás jogát, de nem szeretnénk a "babérjainkon" ülni és hátradőlni! Minél jobb helyen szeretnénk végezni az alapszakaszban és ezért az idény második felében mindent megteszünk, hogy beérjük az előttünk lévő csapatokat. Úgy gondolom, hogy a második félévet még komolyabban fogják venni a csapatok és nagyobb rivalizálások lesznek, mint a szezon első felében. Akik még nem kvalifikálták magukat a döntőre Ők mindent megtesznek az 1200 pont eléréséért, akiknek már sikerült Ők pedig a minél jobb alapszakasz helyekért küzdenek. Szerintem a torna győztesek névsora is bővülni fog.
Hosszú Ádám (KPS): Szerintem csak annyiban jelent minimális előnyt a biztos részvétel, hogy így már nincs akkora teljesítménykényszer rajtunk. Emellett maximalisták vagyunk és minden meccset meg akarunk nyerni, tehát szó sincs arról, hogy így csökkenne a motivációnk. A szezon második felében szerintem tovább fog sűrűsödni a ranglista első fele, biztos lesz egy-két meglepetés csapat. Ami a ranglista helyeket illeti, nem hiszem, hogy bármelyik csapat nagyon elhúzna, egyrészt mert mindenhol vannak hullámvölgyek, másrészt mert már van vagy 20-30 csapat, akik bármikor bárkit meg tudnak verni ha jó napot fognak ki. A döntőre pedig minden közhely igaz: bármi lehet, aki jó napot fog ki stb...
Vető Dániel (B1): Igen igen, sikerült végre nekünk is elérni az 1200-as álomhatárt, bár a szezon legelején ezt 100%-ig biztosra vettük, ahoz képest elég későn sikerült. Hogy mekkora előnyt jelen? Szerintem hatalmasat, nem kell selejtezőt jatszanunk a döntőbe jutásért és kiemelést kapunk, ami késlelteti a ranglista élmezőnnyel való összecsapást. Egyenlőre nincsen semmiféle gondolatom a tavaszi szezonnal kapcsolatban. Örülök,hogy szünet van és probálok fejben rákészülni a dolgokra. Természetesen nem titkolt célunk pár helyet javítani a ranglistán, szóval komoly felkészülések kísérik a rengeteg pihenést. B1

Az ötödik helyezett után komoly verseny van kialakulóban az újabb májusi főtáblás helyekért! A 6. Jack-Pot (1170) és a 7. Dicsőség és Kondi (1160) egy csoport továbbjutással eléri az 1200 pontot, így ők is 100%-ra vehetően ott lesznek a döntőben!
Turok József (Jack-Pot): Előnyt jelent ez tény, azzal, hogy tuti döntősök vagyunk még felszabadultabban fogunk játszani. Inkább a játékot fogjuk élvezni, nem a pontszerzés lesz az elsődleges cél, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk 100%-ot nyújtani. Érdekes tavasz elé nézünk az biztos, azt gondolom a kevesebb ponttal rendelkező, de erősnek nevezhető csapatok nagy hajrát fognak bemutatni és ezért a szezon második fele tele lesz meglepő eredményekkel. Nagyon sok csapaton látom, hogy akarnak és tele vannak lelkesedéssel, szóval azoknak a csapatoknak, akik döntősök sem szabad teljesen hátradőlni, mert magasról lehet a legnagyobbat esni.
Marlok Róbert (Dicsőség és Kondi): Számunkra az 1200 pont egy alap, és egyben a végső cél volt, lévén, hogy a Kondi tavasszal már nem versenyez. Még is csak szebb így elköszönni. Ami a szezon második felét illeti, úgy gondolom, hogy az első 6 helyezett érdemei és képességei tagadhatatlanok, ők továbbra is bármikor esélyesek lesznek, viszont szerintem lesz még egy-két csapat, aki a kellő rutin megszerzésével felérhet hozzájuk.



A hetedik hely után komoly szakadék tátong a ranglistán és igazán innentől válik érdekessé a kérdés, hogy ki érhet oda?! Vannak csapatok, akik 600 pont felett járnak, rájuk mondhatjuk, hogy elegendő egy ugyanolyan 4 hónapot produkálniuk, mint a szezon első féléve. Nyolcadik a Blood and Honor (695), kilencedik a tavalyi bajnok Kész Team (645), tízedik a Whiskeysek (635), 11. a Sikító Kecskék (630) csapata.
Rencsevics Máté (Blood and Honor): Így, hogy véget ért a szezon első fele, így egész biztosan kijelenthetem, hogy nem sikerült úgy végig játszanunk, ahogy az idény legelején, és ami egyben a terv is volt. Az utolsó 2-3 tornán a Blood and Honor el sem tudott indulni, pedig komoly esélyünk is lehetett volna pontokat rabolni. Így úgy érzem, hogy igen, legalább egy ilyen félévet fogunk tudni produkálni a tavaszi szezonban is, de ennél jobb kell. Mi pedig minden erőnkkel azon vagyunk, és azon leszünk, hogy ez sikerüljön is!


Antal Marcell (Kész Team): Igen, elég lenne "mindössze" egy ugyanilyen félév, azonban ez nagyon nehéz lesz. Elképesztően kiegyenlített lett idén a mezőny és minden pontért, helyezésért meg kell harcolni. Azonban az őszi szezon végére sikerült elég jó formába lendülnünk, bízunk benne, hogy ez a lendület kitart a tavaszi szezonban is. Mindenképp szertnénk tavasszal is minél több versenyen indulni és elérni az 1200 pontot, hiszen így közelebb kerülünk a célunkhoz, hogy megvédjük a tavaly megszerzett bajnoki címünket.

Németh Vivien (Whiskeysek): Igen ez a stratégiánk, hogy ugyanolyan félévünk legyen, mint az utóbbi, ha nem jobb. Nagyon jó formában van a csapat, és egyre jobb eredményeket értünk el az utóbbi időben! Jelenleg is az a célunk, hogy a legjobb ötbe mi is ott legyünk, hiszen nagyon jó irányba fejlődünk!




Somogyvári Ádám (Sikító Kecskék): Úgy gondolom, hogy idén nagyon erős a mezőny, így nem lesz egyszerű bekerülni a topba. Ennek ellenére szerintem még nem tudjuk hozni azt a formát kupáról kupára, amit elvárnánk magunktól, ezen mindenképpen javítani szeretnénk.. Meg is kezdtük a felkészülést:) Kitűzott célunk az volt az idény előtt, hogy a 10-ben legyünk benne és reméljük, ezt meg is tudjuk valósítani, de ehhez az előző félévnél sikeresebbet kell prudkálnunk a tavaszi szezonban.  Remélem nem tévedek, ha azt mondom: A kecskékkel még számolni kell! 


Ha tovább böngésszük a ranglistát, akkor találhatunk szép számmal olyan csapatokat, akik a 600 pontot megközelítik. Tőlük mindenképpen több kell, hogy oda érhessenek. Természetesen még sok van hátra, gyakorlatilag bárki bejuthat még, de a vélemények alapján a jelenlegi éllovasok sem hagyják szó nélkül a döntőbejutásért még küzdők csatáját! 


Remek második félév előtt állunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése