2014. január 27., hétfő

Visszaszámlálás indul!

Hányszor fordult elő, hogy a kezedbe akadt egy labda és rögtön tudtad, hogy “Ezt most valahova be kell dobnom”... Hogy a csapattársaddal felidéztétek az emléket “Amikor bekértem a revansot és..”... Amikor újra megéled a győzelem pillanatát... Az érzés, amikor egy magányos pillanatodban becsuktad a szemed és elképzelted, hogy májusban TE emelheted magasba a kupát... 

10 nap van hátra a téli szünetből…
10 nap múlva újra benépesedik a TF Étterme…
10 nap múlva új csapatok debütálnak…
10 nap múlva asztal mögé áll az összes top csapat…
10 nap múlva folytatódik az NSL!

Az első félév után az MSE döntésének értelmében számos szabály módosult kisebb-nagyobb mértékben. Körbekérdeztünk az NSL játékosok közt, hogy mit gondolnak az újításokról?!
Liba Gergő (Call Me Maybe): A szervezők és a játékosok célja szerintem egyértelműen a kétes szituációk elkerülése. Ebből az ősz folyamán több is előfordult. A legjobb dolognak azt tartom, hogy tisztázva lettek a dobásfajták és hogy a meglökött pohárnak is lehet kérni a levételét, így talán jobban odafigyelnek majd a játékosok. A vonalszabály szerintem nem fogja befolyásolni senki játékát, de nagyon jó ötlet az is. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még így is olyan esetek, amiket nehéz lesz majd eldönteni, de ez a természetes és ezek kellenek ahhoz, hogy alakuljon a játék szabályrendszere.
Vincze Martin (Thor): Mindenképp jó ötletnek tartom, hogy a kérdéses elemek tisztázásra kerültek, mert nagyon sok konfliktus alapját képezték (gondolok itt a könyök belógására, a szanaszét dobált poharakra), amiket ezáltal elkerülhetünk. Nagyon fontos, hogy a kívülálló embereket bevonjuk a sörpingpong világába, és ehhez szükség van egy jól kidolgozott, érthető ,, szabálykönyvre,, . Mint versenyző, hozzá kell szoknom, főleg a távolsághoz, és hogy a technikáimat hogyan tudom a legtökéletesebben végrehajtani, a szabályok betartása mellett. Az otthoni gyakorlásnál egyszerűen ki tudom mérni a 250 cm-t, nem kell gondolkodnom, hogy vajon 7, vagy 8 tyúklépést kell tennem.. Nekem személy szerint tetszenek az új illetve a módosított szabályok.
Vető Dániel (B1): Szerintem már nagy szükséges volt arra, hogy, frissüljön a szabálykönyv, mert túlságosan sok kétes helyzettel találkoztunk az elmúlt pár hónapban. Ehhez persze az is hozzá tartozik, hogy nagyon könnyen lehetett a régi szabályok között kiskapukat találni. Párszor már átolvastam az új verziót, de MÉG nem sikerült kiskaput találnom. Amit viszont hiányolok, hogy nincsen konkrétan leírva az, hogy 1 csapat hány emberből állhat, egy versenyen hány emberrel nevezhet és az ezzel kapcsolatos egyéb dolgok. Erre azért még szükség lenne! Amúgy a srácok nagyon szép munkát végeztek megint a szabályok megírásával, teljesen korrekt lett szerintem. Személyes kedvencem a vonalszabály, már most imádom, hogy odaállok a vonal mögé és nem kell figyelnem a könyökömre, lóghatok, ameddig tudok! Még két új szabályt tartok teljesen indokoltnak, a kifújással kapcsolatos kétes helyzeteket talán kifogja tudni szűrni ez az “amíg mozog fújhatod” szabály. A másik pedig az 1-2es pohár állásnál nagyon jó döntés volt beleírni a szabályba azt, hogy 2 poharas visszaszállónál lekell venni 1 poharat és 1-1ről folytatódik a párharc. Erről mi már nagyon régóta beszélünk, hogy be kéne vezetni és most végre megtörtént. Várjuk már az Open-t, hogy élesben is kipróbálhassuk az új szabályokat! B1
Káply Mátyás (D-Faktor): Annak örülök, hogy azok a dolgok, amelyek eddig megvoltak, most végre le lettek írva, így ha probléma lesz, mindig tudunk mihez nyúlni, de egyébként szerintem komoly változást nem fog eredményezni. Amit én személy szerint jó ötletnek tartok, az a pohártartó, ezt ki lehetne próbálni a későbbiekben.




Dorner Bálint (Whiskeysek): Úgy gondolom szükség volt a szabályok pontosabbá tételére, az utóbbi időben sok volt a kétes szituáció. Ezért nem is nagyon lehet változtatásnak nevezni, inkább bővítésnek, kivétel ez alól két szabály. Az egyik, hogy utolsó poharas revansnál kettőből csak egyet kell levenni, szerintem nagyon jó, korrektebb így. A vonal szabály elsőre nem tetszik, szerintem nehezen lesz kivitelezhető, elmozdulhat az asztal... de meg kell szokni ezt is, ilyen egyszerű! A pohártartón még el lehetett volna gondolkodni szerény véleményem szerint. Amúgy sok sikert mindenkinek a tavaszi szezonra, pussz

Tóth Gergely (MoneyBall): Lényegi változások szerintem nem történtek, főként csak pontosítások és olyan dolgok bevétele a szabályzatba, melyek szerint egyébként is játszottunk, csak nem voltak leírva feketén fehéren. A "dobóvonal" bevezetése az, amihez alkalmazkodnunk kell, de a szezonkezdetig van még egy kis idő, szóval ahhoz is hozzá lehet szokni.



Nagy Krisztián (Giants): A Sörpingpong játékszabályzatának módosítása, annak kibővítése az utolsó szezon tapasztalatai alapján már indokolt volt. Örömmel olvastam, hogy végre tisztázódtak azok az állandó problémák, melyek mondhatni heti gyakorisággal, (főleg a szezon vége felé) egyre sűrűbben előforduló tisztázatlan kérdésekkel nehezítették a játékot. Végre megoldottá vált a könyök probléma, melynek orvoslását egy vonal meghúzásával gondoltak a szervezők kivitelezni. Ez számomra némi kérdést hagy maga után. Kíváncsian várom, hogy a gyakorlatban lesz-e hátránya annak, aki alacsonyabb vagy esetleg előnye annak, aki magasabb és hosszabb kezekkel rendelkezik. Megoldásra lelt még számos másik apró dolog, ami nem volt normálisan lefixálva. Itt megemlíteném, a poharak leborítását, a zavarás és dobások lehetőségeit, az utolsó pohárra elengedett revansokkal kapcsolatos dolgok és stb. Összegezve annyit, hogy az új szabályrendszer számomra kielégítő, a tisztázatlan kérdéseket összefoglalja és lefedi. Továbbá reméljük, hogy a gyakorlatban is megfogja állni a helyét a következő szezonban.
Beák Gábor (Lolka és Bolka): Ésszerűek a változások. A sportág szempontjából szükség volt a szabályok fejődésére is. Bizonyára izgalmasabbá teszik majd a játékot.






A Semmelweis Open a következő állomás. Csak úgy, mint az első félévben, most is számos csapat „hazai pályán” szerepelhet a TF épületében. Az itt rendezett első féléves tornát a KPS nyerte, de klasszikusan jól szerepel a Call Me Maybe is az étteremben. Nézzük, ki, milyen esélyeket lát a tornára:

Liba Gergő (Call Me Maybe): Nagyon várjuk már a csapattársammal a versenyt, örülünk, hogy ezzel kezdődik az idény. A 48-as torna nem meglepő az eddigi nagy érdeklődés miatt, de mindenképpen furcsán hangzik így előzetesen. Kínácsiak leszünk a lebonyolításra. Az egyértelmű esélyesek a ranglista elején lévő csapatok (D-Faktor, Giants, Moneyball) de a Dicsőség és Kondi is biztosan 100%-ig oda fogja tenni magát az utolsó versenyükön. Már rengetegszer elmondtuk és ehhez tartjuk magunkat, hogy nekünk a Semmelweis hazai pálya, és bár az ősz nagyon rosszul sikerült, a legjobb eredményünket akkor is itt értük el és ez a helyszín mindig plusz energiákat ad számunkra, így bízom benne, hogy egy hosszú menetelést sikerül majd magunk mögött tudni!
Vincze Martin (Thor): Nagyon erős mezőnyre számítok, december 19-én volt az utolsó verseny, mindenki ki van éhezve már,  nagyon sokat készültek/készülnek a csapatok a februári nyitó versenyre, ahol nem mellesleg 48 csapat fog indulni. Úgy gondolom mindenki nagyon oda fogja magát tenni és mindenki a győzelemre hajt, pont ezért nem tudok  esélyeseket felsorolni, egy rossz dobás, rossz időben kért revans megváltoztathat mindent. Jönnek új csapatok, akik eddig nem vettek részt a versenyen, biztos vagyok benne hogy ők is fognak meglepetést okozni akár a ranglista első felén álló csapatoknak. A csapatomtól a legjobbat várom, a téli időszakban amikor csak lehetett gyakorlással töltöttem az időt, és szerencsére ez Viktorrol is elmondható, át sörpingpongozta magát 2014be A legutóbbi Semmelweis kupán a 2. helyezést sikerült elérni. Ez idén sem lesz másképp, mindenképp dobogós helyre vágyunk, és küzdeni fogunk érte!
Vető Dániel (B1): A Semmelweis Open-ről annyit gondolok, hogy a Semmelweis Open! Végre elkezdődik a tavaszi szezon, gondolom már mindenki nagyon várta, hogy újból megmutathassa mit tud. Ez a közel másfél hónap rengeteg idő, bőven elég volt arra, hogy mindenki sokat fejlődjön. Nagyon nagy csatákat várok az Open-től! Ezzel a lendülettel tök őszintén azt is fogom mondani, hogy szerintem bárki lehet esélyes. Utoljára a Gálán játszottunk együtt, azóta nagyon-nagyon sok minden történhetett, amiről még nem tudunk. A B1-től igazából azt várom, hogy ott folytassuk, ahol a Gálán abbahagytuk! Nekünk a szabályváltozások a javunkat fogják szolgálni, ezt bátran kijelentem. Ott kell, hogy legyünk! Túl sok balszerencse ért minket az előző pár versenyen, vissza kell érnünk az élmezőnybe!
Káply Mátyás (D-Faktor): Egy a többihez szokásos, jó hangulatú, izgalmas kupát várok és természetesen  győzelmet a D-Faktortól. Egyrészt mindenképpen jó lenne győzelemmel indítani a tavaszi szezont, másrészt pedig egy 48-as tornán győzni mégiscsak nagy eredmény. Azonban a döntőig hosszú az út, úgyhogy oda kell tennünk magunkat minden meccsen. A ranglista első 10 csapata közül szerintem bárki odaérhet az első helyre, mindenki nagyon készül már a kezdésre.
Dorner Bálint (Whiskeysek): Brutál lesz a 48 csapat. Esélyes? Sok van, talán akinek lazább volt a vizsgaidőszak, így a gyakorlás is belefért az idejébe. Ha lehetne tippszmikszelni én 8.0-ás szorzóval a KPS-t venném ki. Magunktól nem várok semmit. Azt, hogy jól érezzük magunk, legyen egy-két visszaszállásunk, szép szériánk, hogy kicsit megőrülhessünk, a torna után vidáman mehessünk tovább az éjszakába. Legyen ez elég egy csoportkörből továbbjutásra, vagy még többre.
Tóth Gergely (MoneyBall): Természetesen várom a szezonnyitót, bár eddig még nem sikerült dobogóra kerülnünk a TF-en, de épp itt az ideje, hogy ezen változtassunk! A Call Me Maybe-vel nagyon kell vigyázni hazai pályán!
Nagy Krisztián (Giants): Nagyon röviden foglalnám össze az elvárásaimat, ha a Semmelweis kupára gondolok. Legfőképp 3 dolgot emelnék ki: 1. Az új szabályrendszer kifogástalan müködését! 2. A már megszokott jó hangulatot! 3. Az őszi szezon mintájára, a Giants diadalmát! 
Az eddigi versenyek, fõleg ha az utòbbi szezonról beszélünk, mind a csapatokat, mind az egyéneket tekintve egyre magasabb színvonalat képviselnek, melynek köszönhetően a játékok is rendkívül fordulatosak. Éppen ezért nehéz egy csapatra azt mondani, hogy biztosan ők fognak nyerni, sőt azt is nehéz meghatározni, hogy vajon melyek azok a csapatok, akik dobogóra kerülhetnek. Számomra nagy meglepetést okozott a KPS, úgy érzem ők toppon lesznek, erős kezdés lesz a részükről, de természetesen a 4-es fogat: Moneyball, D-faktor, B1 és csapatunk a Giants is élretörő lesz véleményem szerint, hiszen mégis csak a tavaszi szezon első megmérettetéséről beszélünk. 
Bár a Giants-nek személyemmel, ténylegesen nem a kezdő felállását díszítem, mégis úgy érzem az őszi szezont együtt sikerült sikeresen lezárnunk, mely köszönhető annak is, hogy nálunk a csapat az csapat és velem is oszlopos tagként számolnak. Sokat köszönhetek nekik a fejlődésemet tekintve. De nem csak én, hanem Imi és Ádám is folyamatosan fejlődik, szezonról szezonra képesek élén maradni és trükkjeikkel, frappáns megmozdulásaikkal a közönséget elkápráztatni. 
Összességében hála amiatt, ami már a miénk, de ha azt mondanám ennyivel beérjük akkor az maga lenne az alacsony elvárás: a kevesebbel való megelégedés, a teljesítőképességünk önmagunk általi tudatos korlátozása. Éppen ezért továbbra is fontos a gyakorlás, mind fejben, mind fizikailag ott kell lenni és fontos a célunk melletti elköteleződés, az hogy ha barátok közé is, de győzni megyünk!! LetsgoGiants!

Reméljük ti is készültök, 6.-án indul az őrület, hamarosan érkezik a torna sorsolása és még legalább egy hivatalos edzés is lesz a félévnyitó előtt! 

Figyeljétek az MSE facebook oldalát, ne maradjatok le semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése