2014. január 3., péntek

Itt tartunk!

A Nemzeti Sörpingpong Liga második éve gyűjti össze hétről hétre a játék hazai szerelmeseit. Az egyre csak növekvő népszerűség és ismertség egy nagyon magas színvonalú és rendkívül fordulatos évadot hozott. Az eddigi versenyek mindegyike számos rangadót, kitűnő egyéni teljesítményeket és nagy meglepetéseket hozott. Nagy Máté segítségével tekintsük most át, hogy hol tart az NSL?!



Fiatal sportágról (hobbiról) lévén szó, fontos kiemelni, hogy az idei év még minden szempontból tanulóidőszaknak mondható. A szabályok még alakulnak, a játék még nem érte el majdani végleges menetét, de ha történelmileg utánajárunk, akkor kiderül, hogy ez egy teljesen normális folyamat, nem csak a sportban, de más területeken is. Ebben az időszakban a fix bázis kiépítése és a játék széles körben való megismertetése az egyik legnagyobb és legfontosabb feladat.

Pontosan így van, elég csak megnéznünk olyan sportágakat, mint a labdarúgás vagy a kosárlabda, melyeknek a szabályrendszere még napjainkban is alakul, tehát mondhatjuk, hogy egy sportág talán sosem éri el végleges formáját. Jelenleg mi is nagy figyelmet szentelünk arra, hogy minden olyan kérdést és felmerülő vitás esetet leszabályozzunk, amik a játék élvezetéről elterelhetik a figyelmet. Természetesen később is jönnek majd a felszínre vitás esetek, de ezzel folyamatosan foglalkozni kell.

Nagyjából egy éve kezdtük szervezni a versenyeket, az NSL születésnapja februárban lesz Azt kell, hogy mondjam, az őszi szezon mindannyiunk elképzeléseit és álmait túlszárnyalta a mutatott érdeklődés tekintetében. Szeretnénk ebből a szempontból ezen az úton maradni, illetve még több vidéki várost "meghódítani". Ez a legfontosabb feladatunk. Én örömmel nézem, hogy olyan ismerőseimnél is látok beerpong-os képeket, akik még nem is voltak versenyünkön, ugyanis fő célunk a játék népszerűsítése - persze az NSL szervezése mellett. Akinek pedig tetszeni fog és ráérez a versengés ízére, előbb-utóbb úgyis a legjobb társaságban szeretné majd ezt űzni.


Nagyon jó hír az is, hogy egyre több médiamegjelenést sikerül elérni.

A legjobb az egészben, hogy nagyrészt a különböző médiumok keresnek fel minket mert érdekesnek tartják a dolgot. Az elmúlt fél évben szerepeltünk a Sport TV-n, a Kossuth rádión volt egy interjúnk, a Juventus rádióban reklám spotunk, több olvasott online magazinban is jelent meg rólunk cikk, valamint a Nemzeti Sport Online szilveszteri anyagában egy egészen hosszú videó készült egy versenyünkről. Ezek mind-mind azt a célt szolgálják hogy azokhoz is eljusson a sörpingpong híre, akik még egyáltalán nem találkoztak a sportággal. Úgy érzem ilyen szempontból jó úton haladunk.


Sport TV

16 verseny, több mint 130 csapat és rengeteg felejthetetlen pillanat az első félév mérlege:


És hogy mit várhatunk 2014-től?!:

A pontos tavaszi menetrenden jelenleg is dolgozunk, de nekünk is kellett egy kis pihenő ennyi rendezvény után. Mivel ketten is elutazunk tavasszal a szervezők közül külföldre, így előre le lesz fixálva az összes helyszín a tavaszi idényre. Február elején, a szorgalmi időszakkal együtt kezdődik majd a szezon, mivel nem bírjuk ki, hogy ne játsszunk egy Dicsőség és Kondit búcsúztató tornával, a későbbiekben pedig reméljük az érdeklődés további növekedése mellett maradunk a heti két rendezvénynél. Azt, hogy milyen rendszerben még balladai homály fedi, de nemsokára mindent megosztunk a sörpingpong szerelmeseivel is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése